PROCES REJESTRACJI NA STRONIE WWW CHWILÓWKI
Złożenie wniosku o chwilówkę wiąże się z rejestracją w serwisie firmy pożyczkowej. Dzięki utworzonemu profilowi klienta, przede wszystkim możemy zarządzać przyznaną pożyczką.
2016-04-01, 12:05

Rejestracja w systemie pożyczkodawcy jest obowiązkowym etapem ubiegania się o chwilówkę. Procedura jest połączona z wypełnianiem wniosku online, dzięki czemu zajmuje tylko kilka minut. Wystarczy, że podamy niezbędne dane (w tym obowiązkowo numer telefonu i adres e-mail) i wyślemy zgłoszenie. Następnie otrzymamy maila i SMS-a z kodem bądź hasłem, które trzeba wpisać w pole wskazane przez pożyczkodawcę na stronie internetowej. W ten sposób kończymy rejestrację i uzyskujemy dostęp do naszego indywidualnego profilu klienta.

PROFIL KLIENTA – PO CO TO?

Najważniejszym powodem utworzenia profilu klienta w serwisie firmy niebankowej jest możliwość samodzielnego zarządzania uzyskaną chwilówką. Z poziomu konta możemy kontrolować termin spłaty pożyczki czy przedłużyć czas na oddanie pieniędzy. Możemy też zmieniać np. adres zamieszkania, numer konta, numer telefonu czy inne dane, które ulegną modyfikacji w trakcie trwania umowy – dzięki temu nie musimy tracić czasu na kontaktowanie się z Biurem Obsługi Klienta. Profil klienta służy również do wnioskowania o kolejną chwilówkę – oczywiście, gdy spłacimy poprzednią (w tym samym czasie możemy mieć uruchomioną tylko jedną pożyczkę). Na profilu klienta widoczne są także rabaty przyznane w ramach programu lojalnościowego (o ile pożyczkodawca takowy prowadzi).

REJESTRACJA A ODMOWNA DECYZJA

Warto zapamiętać jedno – zarejestrowanie się w systemie firmy pożyczkowej i utworzenie własnego konta użytkownika nie jest równoznaczne z przyznaniem chwilówki. Co zatem dzieje się z profilem w sytuacji, gdy pożyczkodawca negatywnie rozpatrzy nasz wniosek? W momencie, gdy otrzymamy odmowną decyzję, nasze konto zostaje skasowane. To obowiązkowy krok ze strony firmy niebankowej, gdyż nie ma ona prawa posługiwać się naszymi danymi, skoro ostatecznie nie jesteśmy jej klientem. Wynika to z ustawy o ochronie danych osobowych, zgodnie z którą pożyczkodawca musi podjąć wszelkie działania potrzebne do tego, aby nasze dane nie dostały się w niepowołane ręce, a co za tym idzie – nie zostały zmodyfikowane, zgubione czy użyte niezgodnie z prawem.

REJESTRACJA NA STRONACH CHWILÓWEK KROK PO KROKU

Pozyczkaportal.pl przygotowała dla Państwa dział porad Video – Jak brać pożyczki online. Strona będzie z czasem wzbogacana o kolejne filmy instruktażowe z procesu rejestracji na stronach internetowych firm pożyczkowych. Zobacz jak prosta jest Rejestracja w Wonga, Rejestracja w Net Credit czy Rejestracja w VIVUS.

Źródło: https://pozyczkaportal.pl/proces-rejestracji-stronie-www-chwilowki/